Download Dali & I (Dutch Edition) by Stan Lauryssens PDF

By Stan Lauryssens

Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvado Dalí onder het motto dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft. Hij vliegt de gevangenis in. Zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij halsoverkop naar een vriendin in Spanje en koopt een villa op de kale berg boven Cadaqués. Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg. Met een fles roze champagne daalt Stan Lauryssens het pad af naar de Middellandse Zee. Een Spaanse dienstmeid opent de deur. Aan het eind van de gang zit een oude guy in een rolstoel. Stan Lauryssens staat oog in oog met Salvador Dalí.

's Ochtends in een resort. De radio speelt een zacht muziekje. Ik wandel naar het ontbijtbuffet. Ochtendnieuws. Eerste merchandise: 'Oscar-winnaar Al Pacino zal de rol van Salvador Dalí vertolken in een movie naar het boek van de Belgische schrijver Stan Lauryssens...' Ik verslik mij in mijn koffie. Al Pacino! warmth! Scarface! puppy Day Afternoon! Serpico! The Godfather! Mijn mobieltje rinkelt. 'Stààààn?' Hollywood aan de lijn, met een vettig Amerikaans accessory. 'Yes! sure! Al Pacino speelt Dalí!' Diezelfde week kochten Spanje, Rusland, Roemenië, Frankrijk, Polen, Turkije, China, Japan, Brazilië en de Verenigde Staten de buitenlandse vertaalrechten van Dalí & I: het ware verhaal.

Show description

Read Online or Download Dali & I (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

De Nataken (Dutch Edition)

DE NATAKENHET ”ALTIJD” BOEK DER MILLENNIA VAN GEESTSTRUCTUURGeleide spirituele doorgevingen van de godin/dichteres Nifrija (1576) aan Hans Uding. De godin/dichteres Nifrija, geboren in 1576 in Peru (haar laatste fysieke leven op deze aarde), beschrijft het leven van de Nataken. Deze kleine volksgemeenschap leefde voor of tijdens het Aztekentijdperk.

Herstel binnen de verslavingszorg (Dutch Edition)

Doel van dit boek is een overzicht te geven van de prestige van de herstelondersteunende zorg binnen de verslavingspraktijk.

De waarheid is een koe (Dutch Edition)

‘Een van de meest beklijvende allegorieën sinds Animal Farm. ’ - trip ny

Wat voorafging (Dutch Edition)

Berthe Moreels (1919-2014) wilde eigenlijk geen kinderen. Haar huwelijk met Jan Broeckhoven bracht evenwel een verbintenis van meer dan zestig jaar, twee dochters en een zoon met zich. sort nummer één, een dochter, was once bijzonder omdat het haar tot moeder maakte. type nummer drie, eerste en enige zoon, used to be haar afgod.

Additional resources for Dali & I (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.72 of 5 – based on 49 votes